Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefíres kovászos rozskifli

Kefíres kovászos rozskifli
Kefíres kovászos rozskifli
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újra elkapott a kovászolási láz, így folyton valami kovászost készítek.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót kenyérsütőgép üstjébe töltjük, és dagasztó-kelesztő programra kapcsolunk.
  2. Ha a program lejárt, ott hagyjuk további 3-4 órára a tésztát, míg duplájára megkel.
  3. A megkelt tésztát olajozott felületen kör alakúra nyújtjuk, 6 cikkre vágjuk, melyeket feltekerünk kiflinek.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól messze, mert nőnek.
  5. Tetejüket kis olajjal megkenjük, és a kifliket letakarva 2,5-3 órán át újra kelesztjük.
  6. A megkelt kifliket betesszük a sütőbe, és 180 fokra kapcsoljuk hőlégkeverésre. 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 288
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: köret
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: pita, zsemle, briós, burek, hamburger-buci, croissant, perec, buci, bagel, édes leveles

egyéb elnevezések

kifli, kovászos kifli, rozslisztes kifli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-06-24 18:30

Szia Torma!
A rozsliszt nem annyira emelkedik, látod, ez is laposabb lett, bár lehet, hogy több folyadékot tettem bele. Vagy alapból a liszt gyengébb minőségű. De nem csüggedek. Csak nézd meg napokon belül, hogy mi mindent készítettem még kovásszal. Jenő a király. Persze azért Rozikámmal is foglalkozok lelkiismeretesen. Nem engedem el a kezecskéjét. Majd megerősödik ő is szépen. Üdv: Vass

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-06-24 02:15

Szia Vass! Könnyűnek néznek ki és ropogósnak! Megemelte jól a kovász ezt a keveréket is?

305
kovász 200 g
finomliszt 20 dkg
rozsliszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 5 dkg
méz 1 ek
1 teáskanál
tej 1.3 dl
olívaolaj 1 ek