Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires-krémes-kakaós kocka

Kefires-krémes-kakaós kocka
Kefires-krémes-kakaós kocka
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két finom sütit találtam a neten, és nem tudtam eldönteni melyiket készítsem el, így amolyan kettő az egyben finomság készült! :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

ajánlat

Bármilyen kedvelt lekvárral finom lehet, de el is hagyható!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához kikeverjük az alapanyagokat, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben vagy tortaformában kisütjük 180 fokon, majd hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A lisztet, a tejet, a tojássárgákat kikeverjük, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a kétféle cukorral és a vajjal.
  2. A hideg habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, és összedolgozzuk a kihűlt krémmel.
  3. Megkenhetjük a tészta tetejét lekvárral is, vagy ha elég magas lett a tésztánk, kettévágva középen, de el is hagyható. Elsimítjuk a krémet a tészta tetején, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós süti, kefires sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
finomliszt 20 dkg
porcukor 18 dkg
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
kefir 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1.5 ek
tojássárgája 3 db
finomliszt 1 púpozott ek
tej 2.5 dl
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 10 dkg
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag