Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefíres poharas piskóta m.renko konyhájából

Kefíres poharas piskóta m.renko konyhájából
Kefíres poharas piskóta m.renko konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pohárnak használhatjuk a kefíres poharat is vagy egy 2 dl-es edényt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Bármilyen más befőttel, illetve friss gyümölccsel kipróbálható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat, a vaníliás cukrot és a cukrot elkeverjük.
  2. A lisztet a sütőporral, a kefírt és az olajat felváltva öntjük a tojásokhoz, miközben keverjük.
  3. Miután simára kevertük, tepsibe öntjük, és a tetejére kimagozott meggyet teszünk.
  4. Kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 126
elküldve: 14
receptkönyvben: 257
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

m.renko

Mióta szakács: 2012.09.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes süti, kevert gyümölcsös, kefíres süti meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Sat, 2015-07-11 11:34

"Pohárnak használhatjuk a kefíres poharat is vagy egy 2 dl-es edényt."
Mihez kell a pohár, ha nincs ott a "hány pohár"?
Nem tévedés a 450 g liszt ?
2 X 225 ml-nek vélem ( ami 2 cups),
de ugye az nem egyenlő, 450 grammal lisztből...és már belekevertem a sütőport. :(

643
tojás 4 db
kefir 150 g
cukor 225 g
finomliszt 450 g
napraforgó olaj 70 ml
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
meggybefőtt 350 g
porcukor 1 ek