Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires sós süti

Kefires sós süti
Kefires sós süti
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben szomszédasszonyomtól, Kláritól kaptam egy kinyomtatott pogireceptet, amit azonnal el akartam készíteni, de egy-két alapanyag hiányzott hozzá. A sajtszórást pedig kiskorom óta keveselltem a pogácsákon, úgyhogy beterítettem az egész kinyújtott tésztát sajttal! Szóval egy nagyon szuper süti lett a végeredmény, ami rögtön elfogyott.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből kb. 4-5 tálca sajtos sütit tudunk kisütni. Alkalmas vendégfogadásra, hétvégi nyugodt reggelekre, amikor nincs kedvünk még kibújni az ágyból, hogy a gyerekeknek reggelit adjunk, vagy hétközbeni idő átvészelésre, amikor az iskoláskorúak hazaérnek a suliból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet vajjal, kefirrel, egy egész tojással és egy fehérjével, sóval összemorzsoljuk. 
  2. Közben az élesztőt tejben, kevés cukorral felfuttatjuk, majd az egészet jól összegyúrjuk, minimum egy órára, maximum egy napra hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Többszöri nyújtás-hajtogatás következik, végül egy centisre nyújtjuk a tésztát.
  4. Tojássárgával kenjük, és szeletelt sajttal lefedjük a tetejét, majd éles késsel rombuszokat vágunk belőle.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a nyers tésztát, majd előmelegített, 200 fokos sütőben pár perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 42x40x4 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 70 882
elküldve: 58
receptkönyvben: 1 334
elkészítve: 65/80
Facebookon megjelent: 2

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos süti, kefires süti, sajtos kocka

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bertapiri
bertapiri Mon, 2015-12-21 21:20

Milyen fajta sajtot terítettél rá? Lapkasajtot, vagy szeletelt trapistát, vagy edamit?

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2013-10-29 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.28. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

viza
viza Thu, 2013-09-12 08:17

Szia ! A többszöri nyújtás-hajtogatás pontosabban mit jelent ? Gondolok arra, hogy háromszor vagy négyszer hajtogatod és a nyújtás-hajtogatás között pihenteted ? Ha igen hány percet vagy egymás után közvetlenül nyújtod-hajtogatod és így hányszor ? Köszi !

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-09-12 10:58

Szia Viza, én háromszor nyújtottam ki a tésztát. (Nyújtás után 2x félbe hajtod és úgy nyújtod ki, nekem ez a technika vált be.) Mielőtt azonban nekiállsz a nyújtásnak, várj egy keveset, mert a vaj miatt még kemény lesz a tészta és nem nyúlik, hanem törik majd. Üdv, Gréti

mandyquick
mandyquick Wed, 2013-09-11 22:50

Mekkora ötlet nem a kiszaggatott pogikra/sütikre szórni egyenként, kínlódva a sajtot, hanem beteríteni és utána vágni! Köszönöm a remek tippet :)) Nálunk sem elég soha a sajt...

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-09-12 11:02

Sajtból soha nem elég, ez így az igazság!...és isteni finom lesz tőle. Csak pár darab maradt másnapra, amit letakartam. A sütik a sajtkéreg miatt fantasztikusan megtartották az állagukat!
Üdv, Gréti

682
finomliszt 50 dkg
vaj 15 dkg
kefir 1.5 dl
tojás 2 db
tej 0.5 dl
friss élesztő 4 dkg
cukor 1 teáskanál
5 kávéskanál
sajt 25 dkg