Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires szőlőleves

Kefires szőlőleves
Kefires szőlőleves
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első konyhán töltött napomon kellett ebben segédkeznem, és nagyon megtetszett. Egyik hétvégén jöttek hozzánk vendégek, és ez is rajta volt a menün. Mindenkinek nagyon ízlett. Kicsit édeskés leves, de valami mennyei íze van. :) Tessék elkészíteni és egészséggel fogyasztani!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fogunk egy kisebb edényt, beleöntjük a kefirt, a porcukrot, pudingport, kevéske sót, és elkeverjük.
  2. A lemosott szőlőszemek felét beledobáljuk, és botmixerrel eldolgozzuk.
  3. Alaposan átszűrjük (ezzel kész is a leves).
  4. A szőlőszemek másik felét félbevágjuk (aki akarja kimagozza :) ).
  5. Hidegen tálaljuk, közepére nyomunk kis tejszínhabot, szórunk rá fahéjat, majd mehet köré a félbevágott szőlő. Bon Appétit!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 436
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Németh Péter

Mióta szakács: 2012.09.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fahéjas szőlőleves, gyümölcsleves szőlőből, tejszínes szőlős leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eneh990
Enéh / Eneh990 Thu, 2012-09-27 22:08

Tegnap elkészítettem, bár kicsit kevesebb kefírt tettem bele, és joghurttal meg tejszínnel pótoltam, de nagyon finom lett :)

340
szőlő 60 dkg
kefir 5 dl
porcukor 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 ek
1 csipet
fahéj 0 ízlés szerint
tejszínhab 1 ek