Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefires tésztába burkolt virsli lenmaggal

Kefires tésztába burkolt virsli lenmaggal
Kefires tésztába burkolt virsli lenmaggal
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom születésnapjára készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos kefirt, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a liszt felét, az élesztőt, a margarint, zsírt, sót, a maradék kefirt, és jól eldolgozzuk. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá. 45-60 percet állni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, 8 kockát vágunk belőle, megkenjük mustárral, ráhelyezzük a virslit, majd fölcsavarjuk-becsomagoljuk. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk lenmaggal, és 200 fokon kb. 30- 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 683
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

lenmagos hotdog, virsli kelt tésztában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1116
kefir 3 dl
friss élesztő 2 dkg
cukor 1 teáskanál
margarin 10 dkg
sertészsír 5 dkg
0 ízlés szerint
finomliszt 50 dkg
füstölt virsli 40 dkg
mustár 8 kávéskanál
tojás 1 db
lenmag 2 ek