Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefíres zöldpogácsa

Kefíres zöldpogácsa
Kefíres zöldpogácsa
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap a párom hazajött azzal, hogy holnapra bevállalta, ő viszi a pogácsát a megbeszélésre...Hirtelen kellett kitalálnom a receptet. Nem volt élesztőm, így szalalkálival csináltam. Szeritnem finom lett, a belseje a pesztótól szuperzöld:). Ez szimpla adag, és kb. 50 db normál méretű pogácsa lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A medvehagyma pesztót ki is lehet hagyni belőle vagy sima bazsalikomossal lehet helyettesíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a szalalkálit és a sót. A margarint kicsit felolvasztjuk, majd jó alaposan összedolgozzuk.
  2. Hozzáadjuk a pohár kefírt és a pesztót.
  3. Kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, berácsozzuk a tetejét, megkenjük tojással, megszórjuk a rávalóval.
  4. Előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pogácsa medvehagymás pesto-val, pesztós pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1056
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
medvehagyma pesto 3 ek
tojás 1 db
kefir 2 dl
szalalkáli 15 g
1 ek
sajt 5 dkg
tojás 1 db