Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kefírkovászos datolyás kalács

Kefírkovászos datolyás kalács
Kefírkovászos datolyás kalács
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kefires kovásszal a legegyszerűbb sütni. Ha sietek, inkább azzal sütök. Ez most négy napig érlelődött. Nagyon finom, lágy tésztát kaptam, ami sokáig az is marad (már ha kitartana a kalács hosszabb ideig).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kalács szobahőmérsékletű hozzávalóit kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztó programra kapcsolunk. Amikor másodszor kezd dagasztani (30 percnél), beledobáljuk a felnegyedelt datolyát. 4-5 órát kelesztjük.
  2. Ha megkelt a duplájára, olajos kézzel 3 részre osztjuk, kisodorjuk kb. 30 cm-re, és összefonjuk a szálakat.
  3. Szilikon formába tesszük, a tetejét megolajozzuk, és folpackkal letakarva további 1/2-1 órát újra kelesztjük.
  4. 200 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen. Az aljába egy kis edénybe vizet teszünk, hogy gőz fejlődhessen.
  5. Kb. fél óra hosszat sütjük ezen a hőfokon, majd levesszük 170 fokra, és további 10-15 percig sütjük a kalácsot. Ha nagyon barnulna, alufóliával letakarjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 640
elküldve: 1
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
konyhatechnológia: vadkovászos receptek

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefírkovászos kalács, datolyás kalács, kovászos kalács datolyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-07-09 13:34

Széééép! Ügyes vagy Vass!
Holnap jön ki egy túrós kelt kuglófom aszalt szilvával! Hasonló ehhez.... De nem kovászos...Sajna ritkán kapok kefírt :( ma viszont megint sütöttem egy szuper vadkovászos kenyeret a Janimmal :))) sose hagy cserben! üdv, T:)

313
kovász 180 g
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 1 db
vaj 3 dkg
tej 1 dl
nádcukor 3 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vanília kivonat 1 kávéskanál
1 csipet
sikér 1 tk
datolya 8 db