Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajtos-aszalt szilvás álom

Kéksajtos-aszalt szilvás álom
Kéksajtos-aszalt szilvás álom
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátoknál voltunk... Megéheztünk... Melegszendvicsnek indult... Aztán a boltban mást vettünk...:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A maradék fél üveg fehér bor! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a szilvát, a hagymát és a gombát apróra vágjuk. A borókabogyókat kettészeljük, a fokhagymákat lereszeljük.
  2. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát és a húst. Ha a levét nagyjából elfőtte, felöntjük a borral és a tejszínnel.
  3. Amikor már fő, lejjebb vesszük a tüzet, és hozzáadjuk a kéksajtot, a szilvát, a borókabogyót és a fűszereket.
  4. A tésztát az ételízesítős vízben "al dente" kifőzzük.
  5. Forrón tálalva, parmezánnal és bazsalikommal megszórva kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 787
elküldve: 2
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsirai Éva

Mióta szakács: 2010.03.05.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszalt szilvával sült karaj, húsos penne kéksajttal és szilvával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

macskati
macskati Mon, 2013-10-21 21:04

Kedves Éva
vasárnap ez volt az ebéd, annyi változtatással, hogy csirkemellből
készült. Hát ez valóban egy álom! Mindenkinek ajánlom kipróbálásra,
és köszönöm a jó ötletet, üdvözlettel Macskati.

Lanoil
Lanoil Thu, 2012-07-12 15:42

Hát, a melegszendvics hozzávalóitól azért kicsit több kell bele! .)
Az alapanyagok alapján tuti, hogy megenném mindet!

943
sertés rövidkaraj 50 dkg
aszalt szilva 30 dkg
kéksajt 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
fehérbor 3.5 dl
főzőtejszín 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
borókabogyó 4 kávéskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
parmezán sajt 2 dkg
penne 500 g
gomba 250 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl