Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kéksajttal töltött csirke

Kéksajttal töltött csirke
Kéksajttal töltött csirke
95 perc / előkészület: 15 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a sült csirkecombot mindenféle formában, úgyhogy megpróbáltam összehozni egy másik kedvenccel, a kéksajttal. Erőteljes íze miatt több kombinációban ki kellett próbálni, hogy meglegyen a legideálisabb ízhatás. Itt most az alma ellensúlyozza a sajt markánsságát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel és a mellette sült almával tálaljuk. Aki szereti a kéksajtot, nem fog csalódni! :) A mi boltunkban gorgonzolát lehet kapni, de más márkával is érdemes megpróbálni, a tejföl mennyiségével tudjuk szabályozni, hogy mennyire legyen erős a sajt íze a kész ételben, az enyhébbtől haladjunk a markánsabb felé inkább.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk.
  2. A sajtot összekeverjük a tejföllel, a nagy részét betöltjük a csirkecombok bőre alá, és a combok alját is bekenjük vele kicsit, tepsibe tesszük a húsokat. Nem sózzuk, nem fűszerezzük, mert a sajtnak igen erős íze van. A töltelék mennyisége jóval kevesebb, mint a hagyományos töltött csirkecombnál, és ez jól is van így, a krémünk valójában csak ízesít, nem "tölt".
  3. A maradék sajtos krémet kevés tejjel hígíthatjuk, ha túl kevésnek találnánk, ennek felével átkenjük a combok bőrét.
  4. Az egyik almát kicsumázva szeletekre vágjuk, és a combok tetejére pakoljuk, a másikat negyedekre vágva közéjük tesszük. A tepsit lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe tesszük.
  5. 50 perc múlva megnézzük, hogy puha-e a hús. Ha igen, levesszük róla a fóliát. A felesleges szaftot róla (lesz bőven) használjuk fel a párolt rizs készítéséhez, csodás íze lesz tőle. Kenjük át a maradék sajtos krémmel a combok bőrét újra, és pirítsuk rá újabb kb. fél óra alatt. Ha még nem puha, takarjuk vissza, és adjunk neki még egy negyedórát, majd jöhetnek a fentiek.
  6. Nekünk elég sós volt a sajttól, de a pirítás előtt meg lehet kóstolni a szaftját vagy egy pici darabot a húsból, és megsózni kicsit, aki igényli.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 113
elküldve: 1
receptkönyvben: 83
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gorgonzolás csirkecomb, gorgonzolával töltött csirkecomb, kéksajtos-almás csirkecomb

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

523
csirkecomb 4 db
gorgonzola 125 g
tejföl 175 g
alma 2 közepes db
tej 3 ek