Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keksz mézzel

Keksz mézzel
Keksz mézzel
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptet a Nutrifree oldalán találtam, ők fahéjjal készítették el. A kakaópor helyett használhatunk fahéjat is. A keksz nem az édesszájúknak készül, de mi így szeretjük. Sokáig eláll pléhdobozban, finom kávé, tea mellé.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki tudatosan egészségesen, és adalékanyagok nélküli kekszet szeretne fogyasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a kétfajta lisztet, a sütőport és a szitált kakaóport.
  2. Egy másikban összekeverjük a tojásokat az olvasztott vajjal és a folyékony mézzel (a mézet mikróban fel lehet melegíteni, így folyós lesz, csak hagyjuk kihűlni, mielőtt felhasználnánk).
  3. Majd a folyékony összetevőkhöz folyamatosan hozzáadjuk a lisztet, keverjük, majd a kezünkkel jól összedolgozzuk.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, tetszés szerinti formára kiszaggatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. Légkeveréses sütőt használtam.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 913
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes keksz, mézes vajas keksz, mézes kakaós keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nuala
Nuala Sun, 2015-04-26 11:44

Elkészítettem a kekszet, mert valami hajdinalisztes dolgot akartam csinálni, de nem igazán nyerte el tetszésem. 2 tojástól nagyon híg lett, alig győztem lisztet rakni bele, és mikor megsült, akkor meg nagyon száraz lett, és egyáltalán nem volt édes a keksz.
Sajnálom, pedig jónak tűnt, de lehet én rontottam el valamit.

351
hajdinaliszt 100 g
rizsliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 kk
tojás 2 db
vaj 80 g
méz 4 ek