Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keksz rózsával és kardamommal

Keksz rózsával és kardamommal
Keksz rózsával és kardamommal
22 perc / előkészület: 10 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár vége kicsit munkadúsra sikeredett, ezért talán kevesebbet főzök, de egy dolognak mindig kell itthon lennie, mégpedig egy igazán finom keksznek.

A mostani nagyon könnyen elkészíthető, és a kellemes látványt igazán káprázatos íz követ. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Simára keverjük a lisztet, cukrot, vajat, tojásfehérjét – felverés nélkül – és sót, majd amikor kész, akkor egy sütőlapra sütőpapírt helyezünk.
  2. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, és a sütőpapíron kör alakban szétkenünk 1 tk-nyi masszát.
  3. Ha kész, mindegyik tetejét megszórjuk rózsaszirommal és egy csipet őrölt kardamommal, s kb. 10-12 perc alatt megsütjük. 
  4. Légmentesen záródó dobozban hosszú ideig eláll.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 558
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz, fűszeres vajas keksz, kardamomos keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

129
finomliszt 5 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 5 dkg
tojásfehérje 2 db
1 csipet
kardamom 0 ízlés szerint
rózsa 5 g