Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kekszes túrótorta meggyraguval

Kekszes túrótorta meggyraguval
Kekszes túrótorta meggyraguval
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erre a receptre egy újságban bukkantam rá, jó ötlet volt elkészíteni. Kifejezetten ízlett a meggyes ragu, isteni ízt adott az egész tortának. Bár vicces volt, mikor apum lebukott azzal, hogy külön edényből kanalazgatta a ragut csak úgy magában! Jót nevettünk rajta! :D Ezek szerint tényleg ízlett neki! :D

hozzávalók / 4 adag

A kekszes alaphoz

A töltelékhez

A meggyraguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alap hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk úgy, hogy a vizet csak a végén adjuk hozzá, és csak annyit, hogy a morzsalékot kicsit összefogja.
  2. Papírcsíkkal körben kibélelünk egy kapcsos tortaformát, majd a morzsát az aljára nyomkodjuk, elsimítjuk.
  3. A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, a sárgáját a töltelék többi hozzávalójával kikeverjük, végül a habot is beledolgozzuk.
  4. A tölteléket az alap tetejére halmozzuk, és elegyengetjük.
  5. 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük.
  6. Miután kihűlt, hűtőben megdermesztjük.
  7. A raguhoz a lekvárt, a citromlevet és a vizet simára keverjük, felforraljuk, majd beletesszük a meggyet.
  8. Ezt tesszük a torta tetejére, és így tálalhatjuk is.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 059
elküldve: 11
receptkönyvben: 85
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós keksztorta, meggyes torta kekszalappal, túrótorta meggyszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zafirov
zafirov Wed, 2013-03-20 22:01

Lehet, hogy hülyét kérdezek, de ezt miért kell megsütni?

Kyngu
Kynga / Kyngu Thu, 2013-03-21 21:07

Szia! Azért kell megsütni, mert a túrós réteg elég folyós mikor ráöntöd - sütés alatt ez megváltozik és vágható sütit kapunk belőle!

875
kekszmorzsa 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
porcukor 2 dkg
margarin 10 dkg
víz 1 evőkanál
tehéntúró 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 12 dkg
meggy 30 dkg
meggylekvár 10 dkg
víz 1 dl
citromlé 1 citromból nyert