Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kékszőlős-ibolyás jégnyalóka

Kékszőlős-ibolyás jégnyalóka
Kékszőlős-ibolyás jégnyalóka
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A darazsak már jócskán megtámadták a kékszőlőt, így próbáltam minél többet megmenteni belőle. Volt itthon egy üveg ibolyaszirup, amit eddig csak limonádéba használtam, a lilás színe viszont annyira adta magát, hogy belecsempésszem ebbe a jégnyalókába. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Töltsünk fel egy jégkrémformát vízzel, hogy lássuk, mennyi folyadék fér bele.
  2. A megmosott szőlőszemeket turmixoljuk le, majd sűrű szövésű textilen alaposan nyomkodjuk ki a levét.
  3. Keverjük hozzá az ibolyaszirupot és a balzsamecetet, majd pótoljunk hozzá 0,5-1 dl vizet, az öntőforma méretének függvényében.
  4. Minimum 4-5 órára tegyük fagyasztóba.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nikikoncz

Mióta szakács: 2015.08.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: vaníliafagyi, parfé, házi fagyi, fagyikehely, fagyitorta, sorbet, karamellfagyi

egyéb elnevezések

szőlős jégkrém, gyümölcsös jégkrém házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

40
kékszőlő 300 g
cukorszirup 1 ek
balzsamecet 1 teáskanál
víz 1 dl