Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keksztorta Barbus konyhájából

Keksztorta Barbus konyhájából
Keksztorta Barbus konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy barátnőmtől kaptam még jó pár évvel ezelőtt. Egy időre felejtésbe merült, majd 2 hónapja, költözésnél előkerült. Azóta hatszor kérte a család, hogy csináljak újra! :)

 A képen már egy szelet hiányzik, férjem nem bírt a hasával. :)

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A tetejére

ajánlat

Ajánlom minden kezdő és nem kezdő háziasszonynak, hogy próbálja ki, garantáltan a család új kedvence lesz!

Még finomabb lesz, ha egy éjszakát áll a hűtőben, mert akkor az ízek mégjobban összeérnek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt elkeverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héjat, a vanilliáscukrot is belekeverjük!
  2. A kekszet belemártjuk a langyos rumos tejbe,a tejfölös krémmel rétegezzük, utolsó réteg a tejfölös krém legyen!
  3. Ha kész, hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  4. Felvert tejszínhabbal beborítjuk, és kedvünk szerint díszítjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 806
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barbus

Mióta szakács: 2012.02.15.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

egyszerű de nagyszerű keksztorta, tejfölös keksztorta, kekszes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1251
háztartási keksz 500 g
tejföl 7.5 dl
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 10 ml
tej 2 dl
citromhéj 0.5 citromból nyert
csokoládéforgács 1 ek
tejszínhab por 45 g
színes cukorka 1 ek