Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával

Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával
Kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült kelbimbó bacon-nel, almával és hagymával gazdagított változata. Így már egy komplett fogás. Nagyon finom.
(Az ötletet ezen a külföldi blogon találtam.)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont kisebb darabokra vágjuk, vastag falú, mély serpenyőben megpirítjuk és papírtörlővel bélelt tálra szedjük.
  2. A baconből kisült zsíron megpároljuk a kimagozott, cikkekre vágott almát és a felszeletelt hagymát.
  3. Mielőtt az alma megpuhulna, barna cukorral hintjük, hozzáadjuk a balzsamecetet és ráöntjük a fehérbort is. Pár perc alatt karamellizáljuk a hagymás almát. Ezalatt a szósz is szirupos lesz.
  4. Hozzákeverjük a pirított bacon kockákat és a sült kelbimbót.
  5. Átforrósítjuk és tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 401
elküldve: 13
receptkönyvben: 517
elkészítve: 30/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

baconos-almás sült kelbimbó, sült kelbimbó baconnel és almával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bomvur
bomvur Sun, 2012-11-04 15:37

Ma készítettem el, sikert aratott, de nekem nagyon erősek voltak az ízek. Sütőben sütött krumplival ettük, ez valamelyest lágyított rajta (valószínűleg én túloztam el az ecetet egyébként) , annyit fogok még változtatni rajta,hogy a bacont nem keverem bele, hanem csak tálaláskor szórom a tetejére, így megmarad az íze (kicsire is vágtam, egybeolvadtak az ízek)

Köszönöm a receptet, a változtatásokkal máskor is elkészítem majd.

Mollyka2009
Mollyka2009 Tue, 2012-02-28 15:57

Isteni finom lett,köszi a receptet ezt máskor is megfogom csinálni! :))

juckauri
juckauri Tue, 2011-11-22 13:20

Elkészítettem a receptet, annyi változtatással, hogy egy kis pirított fenyőmagot is tettem bele, de anélkül is valószínűleg isteni lenne, mert hihetelen különleges és selymes ízvilágot képez a bor és a balzsameceta végén, az alma pedig az egész koronája. :)
Épp most eszem, hmmmmmm :) Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 18:47

Kedves Petra!

Mikor és miben sült meg a kelbimbó?

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2010-11-24 21:23

Kedves Petra!

Ez a csemege valami mennyei, még most is nyalogatom a szám szélét! Ízorgia! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a kelbimbót és az izgalmas kombinációkat! Ezer kösz a receptért!

344
kelbimbó 50 dkg
bacon 4 szelet
alma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes fej
barna cukor 2 teáskanál
balzsamecet 1 ek
fehérbor 0.5 dl