Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbó lengyelesen

Kelbimbó lengyelesen
Kelbimbó lengyelesen
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vajban pirított morzsába forgatás - ettől lenne ez lengyeles, bár én kicsit felturbóztam. Frissen készítettem, pirított kenyérkockákból, kevés kakukkfűvel és dióval, reszelt citromhéjjal ami a isteni finommá teszi, a pancettáról nem is beszélve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyeret apró kockákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és friss kakukkfűvel megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 6-7 perc alatt aranyszínűre pirítjuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
  2. A diót száraz serpenyőben átpirítjuk, majd a kenyérrel és egy citrom reszelt héjával együtt késes betétű robotgépbe tesszük, és morzsásra daráljuk.
  3. A kelbimbót sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és adjunk hozzá egy csipet szódabikarbónát is, hogy a szép zöld színe megmaradjon. Fedővel letakarva néhány percig főzzük, amíg kissé meg nem puhul, de semmiképp ne főzzük szét. Akkor jó, ha a közepe még ropogós marad.
  4. A pancettát serpenyőben megpirítjuk.
  5. A kelbimbót leszűrjük, és még melegen átforgatjuk a morzsában. Rászórjuk a pirított pancettat, és tejföllel együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 432
elküldve: 5
receptkönyvben: 297
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
konyha: lengyel
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lengyel kelbimbó, pikáns kel

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viqus
viqus / viqus Thu, 2016-02-11 14:26

Izgalmas recept. El sem tudtam képzelni milyen íze lehet ezért el kellett készítenem.
A sütőt nem szerettem volna bekapcsolni a morzsa miatt így jó minőségű zsemlemorzsát a bacon zsírjában és egy kis vajon pirítottam meg darált dióval és a reszelt citromhéjjal. Finom lett.
Mi ketten bevágtuk az egészet a férjemmel. Megosztó étel mert neki annyira nem jött be (azért megette) nekem viszont nagyon.

478
kenyér 10 dkg
olívaolaj 1 ek
kakukkfű 4 szál
dió 50 g
citromhéj 1 citromból nyert
kelbimbó 50 dkg
pancetta 12 dkg
tejföl 2 dl