Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbókrémleves mogyoróval

Kelbimbókrémleves mogyoróval
Kelbimbókrémleves mogyoróval
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán készítek levest, de valamilyen csoda folytán a napokban megkívántam a krémlevest. Pont egy Príma Konyha magazint lapozgattam és benne találtam ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd a felkockázott császárszalonnával együtt kevés olajon megpirítjuk.
  2. Felöntjük 8 dl vízzel, felforraljuk.
  3. A kelbimbót megtisztítjuk, harmadoljuk, a krumplit is meghámozzuk, kockázzuk, majd a levesalapba tesszük.
  4. Fedővel letakarva, kis rést hagyva, 20-25 percig főzzük, amíg jól megpuhulnak a zöldségek.
  5. Levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük az egészet, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük.
  6. Tálaláskor megszórjuk szárazon (zsiradék hozzáadása nélkül) megpirított erdei mogyoróval.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémleves, kelbimbós ételek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
kelbimbó 30 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
burgonya 1 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
víz 8 dl
főzőtejszín 2 dl
törökmogyoró 10 dkg