Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbóleves sonkával

Kelbimbóleves sonkával
Kelbimbóleves sonkával
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most van a szezonja, vitamindús, ízletes, téli zöldségféle, érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és egy ek. olajon kisütjük. Rádobjuk a szintén felkockázott vöröshagymát, üvegesre sütjük, megszórjuk a liszttel, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a fűszerpaprikát, és felöntjük kb. egy liter vízzel.
  2. Beletesszük a megtisztított, megmosott kelbimbót, ha túl nagyok, kettévágjuk, most adjuk hozzá a fűszereket is, és amikor félpuha a kelbimbó, hozzáadjuk a felkockázott füstöl-főtt sonkát, és együtt készre főzzük.
  3. Kiveszünk a tejfölhöz egy evőkanálnyi lét, elkeverjük, és visszaöntjük a levesbe. Egyet rottyantunk rajta, és már ehetjük is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

kelleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

347
kelbimbó 35 dkg
főtt sonka 20 dkg
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
tejföl 4 ek
víz 10 dl