Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbóleves Zazi konyhájából

Kelbimbóleves Zazi konyhájából
Kelbimbóleves Zazi konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régóta megvan ez a recept, és mivel most jön a kelbimbó szezon, elővettem. Finom, gyorsan kész van, és olcsó is.

hozzávalók / 4 adag

leveshez

galuskához

ajánlat

Én csökkentett sótartalmú ételízesítőt szoktam használni, az talán egy kicsit egészségesebb :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fazékba öntjük az olajat, felforrósítjuk, rátesszük a kelbimbót, pirítjuk, rászórjuk az ételízesítőt, felöntjük 1 liter vízzel. A petrezselyem felét és a borsot beletesszük, puhára főzzük.
  2. A tojást, lisztet, olajat és a sót összekeverjük, és a levesbe csurgatjuk. Ha a galuskák feljöttek a leves tetejére, akkor belekeverjük a rántást (liszt, kefír), felforraljuk, öt percig főzzük, sózzuk, majd a maradék petrezselymet beleszórjuk.
  3. A tűzről lehúzva befedjük, 10 percig állni hagyjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 350
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zazi

Mióta szakács: 2014.09.29.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kefires kelbimbóleves, habart kelbimbóleves, kelbimbóleves galuskával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Sat, 2016-02-13 08:35

Idézni csak pontosan! Most helyesbítek: "Finom, gyorsan kész van, és olcsó is."
Még mindig tartom a véleményt.

balintmonika
balintmonika Thu, 2014-12-04 09:23

Mondjon ki mit akar, ez a leves finom.Aki nem hiszi,járjon utána,esetünkben próbálja ki!

170
napraforgó olaj 3 ek
kelbimbó 25 dkg
ételízesítő 1 ek
víz 1 l
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 1 késhegynyi
kefir 2 dl
finomliszt 0.5 dkg
tojás 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 1 ek
1 késhegynyi