Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbós lepénykék babáknak

Kelbimbós lepénykék babáknak
Kelbimbós lepénykék babáknak
22 perc / előkészület: 20 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

PETRÁNAK SOK SZERETETTEL! :-) És persze valamennyi kisgyermekes Anyukának. A recept W. Ungváry Renáta szoptatási tanácsadótól származik, akit meleg szívvel ajánlok minden Édesanyának, mert kedves, segítőkész és igen tapasztalt, sokgyermekes Anyuka.

hozzávalók / 6 adag

A kelbimbós lepénykékhez

A sütéshez

A joghurtkrémhez

ajánlat

Egyéves kortól adható.
TIPP: A picik nagyon szeretnek (szeretnének) kézzel enni. Ezt adhatjuk nekik, így két legyet ütünk egy csapásra: a kelbimbót is megszeretik, és jó mulatság nekik a mártogatás, önálló falatozás. Jó étvágyat, Babák! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk és tisztítsuk meg a hozzávalókat, majd a zöldségeket vágjuk apró darabokra.
  2. A burgonyát és a kelbimbót tegyük aprítógépbe (esetleg egy pici vizet hozzáadhatunk, ha nagyon háborogna a masinéria), majd aprítsuk egészen finom állagúra.
  3. Keverjük a masszához a tojást és a lisztet, sózzuk, majd hagyjuk állni negyed órán keresztül (nálam erre most nem volt idő, de így is finom lett).
  4. Olajozzunk be vékonyan egy nagyobbacska serpenyőt, majd, ha már forró, kb. gyerekevőkanálnyi adagokban halmozzuk a pépet egymás mellé úgy, hogy azért elférjenek, mert le kell őket simítani annyira, hogy max. 3-4 mm vastagok legyenek.
  5. Ha az egyik oldal már aranybarnára sült, megfordítjuk őket óvatosan, s megsütjük a másik felüket is.
  6. A felesleges olaj leitatandó, papír kéztörlőre szedjük őket.
  7. Kínáljunk hozzá könnyű, fűszeres joghurtkrémet, ezt úgy készítjük el, hogy a megmosott és egészen apróra vágott petrezselymet és hagymát belekeverjük a natúr joghurtba.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 252
elküldve: 4
receptkönyvben: 251
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kelbimbós krumplilepények

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-05 03:38

Koszonom szepen a receptet! Nagyon tetszett a csalad minden tagjanak. Biztos hogy meg sokszor fogok kesziteni kelbimbos lepenykeket :)

Zit
Zit / Zit Sat, 2011-02-05 08:42

Kedves Beth, nagyon örülök, fogyasszátok egészséggel! :-))

Zit
Zit / Zit Sun, 2010-09-05 20:29

Kedves Bernadette, biztos értékelni fogják. :-) Én a kicsi Fiam elől múltkor majdnem az egészet megettem, igaz, a Férjem is besegített. :-)) Szívesen!

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-04-15 21:01

Óóóóóóóóóóóó, de jóóóóóóóóóóóó, kösziiiiiiiiiiii!!!!! :-)))))))))))) Olyan büszke vagyok az én kis Hercegecskémre, meg a lepénykék is tényleg finomak! (Olyannyira, h múltkor alaposan besegítettem Neki én is :-)). Nagyon szépen köszönöm!!

203
burgonya 50 dkg
kelbimbó 25 dkg
teljes kiőrlésű liszt 4 evőkanál
tojás 1 db
1 tk
napraforgó olaj 4 ek
joghurt 4 dl
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint