Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbós zöldségleves tésztával

Kelbimbós zöldségleves tésztával
Kelbimbós zöldségleves tésztával
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságból van az ötlet, annyi különbséggel, hogy ott rántást is adtak hozzá. Ez a leves gyorsan elkészül, és nagyon finom! Sokan nem szeretik a húsleveskockát és a fagyasztott zöldséget. Ebben az esetben házi ételízesítővel, és emellett nem fagyasztott zöldséggel készíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 1,5 liter vízbe beletesszük a sót, csipet cukrot, a leveskockákat, és felforraljuk.
  2. A kétféle zöldséget kis kockákra vágjuk. (Használhatunk fagyasztott leveszöldséget is.)
  3. A felkockázott répákat beletesszük a vízbe, és félig puhára főzzük. Ezután a zöldborsó következik, majd a kelbimbó. (Ha fagyasztott kelbimbót használunk, az nagyon hamar megpuhul.)
  4. Végül ha a zöldségek megpuhultak, beletesszük a cérnametélt tésztát is, és még kb. 3 percig főzzük.
  5. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 224
elküldve: 6
receptkönyvben: 128
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelbimbós leves, kelbimbós leves tésztával, zöldségleves kelbimbóval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

136
kelbimbó 25 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
víz 15 dl
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
cérnametélt 5 dkg