Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt

Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt
Kelbimbóval-főtt tojással töltött vagdalt
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a mindenféle jóval töltött vagdaltakat.

hozzávalók / 4 adag

Fasírthoz:

Töltelékhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbót sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk.
  3. Megpucolt hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük, és ezt is a húshoz adjuk.
  4. Beletesszük a tojást, lisztet, zsemlemorzsát, zúzott fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk.
  5. Munkafelületre nagyobb fóliát terítünk. Rátesszük a húsmasszát, és egyenletesen tégla alakúra elsimítjuk.
  6. Elosztjuk rajt a főtt-tojás-kockákat, kettévágott, főtt kelbimbót, és a fólia segítségével feltekerjük.
  7. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk a zsemlemorzsával, és készre sütjük.
  8. Miután megsült, kicsit kihűtjük, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 089
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelbimbós stefánia

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
finomliszt 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
zsemlemorzsa 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
főtt tojás 6 db
kelbimbó 30 dkg
2 kávéskanál
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek