Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelesztés nélküli kifli

Kelesztés nélküli kifli
Kelesztés nélküli kifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami gyorsat, amit nem kell keleszteni, mert nem volt rá időm. Ezt a receptet anyukámtól kaptam, ő meg egy régi nyugdíjas kolléganőjétől kapta. Itt volt az ideje, hogy elővegyem. :-) Azt az egyet bánom, hogy nem előbb vettem elő, és sütöttem meg. :-)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

ajánlat

Mindenkinek, akinek kevés ideje van!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsünk egy picit tejet, ebbe 1 kk-nyi cukrot, majd az élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, 3 tojássárgáját, a cukrot, 3 dl olajat és végül a felfutott élesztőt. A tésztát kb 10 percig hólyagosra gyúrjuk. Nem kelesztjük!!!
  3. 5 egyforma részre osztjuk a tésztát, kerekre nyújtjuk, majd derelyevágóval felszeleteljük, mint egy nagy tortát. Megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a diót vagy vajjal kenjük meg, és megszórjuk cukros kakaóval.
  4. A széles felétől indulva feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tetejét megkenjük a tojássárgájával.
  5. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük (túl sokáig nem szabad, mert kiszárad).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 973
elküldve: 1
receptkönyvben: 230
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Sonce

Mióta szakács: 2012.03.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas kifli, kakaós kifli, lekváros kiflik

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

IKO78
IKO78 Sat, 2015-01-10 22:23

NAGYON-NAGYON-NAGYON FINOM,PUHA,OMLÓS.ÉN FAHÉJAS CUKROSAT,KAKAÓSAT ÉS LEKVÁROSAT CSINÁLTAM.INNENTŐL CSAK EZT A RECEPTET HASZNÁLOM.A LEGNAGYOBB KRITIKUS A NAGYMAMÁM,MÉG Ő SEM TUDOTT BELEKÖTNI A RECEPTBE.

meseHabbal
meseHabbal Mon, 2014-03-31 09:44

Nagyon finom lett, tokeletes a tesztaja. Fel adaggal csinaltam es azt osztottam 5 gombocra, 40 db kis kiflim lett. Ez is jokora adag :) A kimaradt tojasfeherje felet elkevertem egy kis olajjal, 2 ek fahejjal es 5-6 ek porcukorral - ez lett a toltelek. A mask fele feherjevel kentem le a kifliket.
Hihetetlen, de mindennel egyutt 1 ora alatt kesz lett! Lecserelem az eddigi 3x kelesztgetos receptemet erre, koszonet erte!!

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2014-03-31 09:53

Kedves MeseHabbal!

Nagyon örülök,hogy ízlett!!! Én is lecseréltem a kelesztgetős receptemet és azóta is ezt a tésztát készítem, még kakaóscsigának is :-) Örülök, hogy ízlett! Szép napot!
Adri!

hugacsaka
hugacsaka Wed, 2012-07-18 12:49

Azt szeretném kérdezni, hogy ha porélesztővel csinálom, abból mennyi kell?

sonce85
Sonce / sonce85 Wed, 2012-07-18 13:03

Én Dr.otker szoktam használni,ha nincs otthon friss. Abból szerintem 1 csomag elég,ártani nem árthat neki.Ha jól rémlik a hátoldalán írja,hogy hány dkg friss élesztőnek felel meg.

Remélem tudtam segíteni.
Jó sütést!!

hugacsaka
hugacsaka Wed, 2012-07-18 13:29

Megnézegettem. :-) Én is a Dr. Oetker-t szoktam használni (a 7gr-os kiszerelésűt). És úgy írják, hogy 1 cs porélesztő 25g frissnek felel meg. Eszerint 4 cs kellene az 1kg-hoz (mert frissből 10dkg-ot írtál). 4 cs tuti sok lenne szerintem. Aztán olyant is láttam írva, hogy 1 cs dr. oetker porélesztő fél kg liszthez elég. Ha ezt nézem, akkor így 2 cs kellene hozzá, ez mindjárt barátságosabban hangzik. :-))
Akkor szerinted tegyek 2 csomaggal bele vagy elég az 1 is ahogy írtad?
Köszönöm! :-)

sonce85
Sonce / sonce85 Wed, 2012-07-18 14:19

Hm... 1kg liszthez szerintem akkor mehet a kettő is,de több ne :-)

Majd azért számolj be légyszi,hogy hogy sikerült :-)

Üdv.Adri

hugacsaka
hugacsaka Wed, 2012-07-18 19:27

Elkészültek a kiflik és nagyon jól sikerült! :-)
2 csomaggal tettem bele. Nagyon jó puha lett a tésztája és fincsi. Most csak kakaósat csináltam próbaképp, de legközelebb a diós lekvárosat is kipróbáloim. :-)) Nagyon jó recept!
Eszter

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-08-06 17:49

Kedves Eszter!
Csak most láttam,hogy írtál(nem tuom,hogy történhetett)
Nagyon örülök,hogy ízlett!!
További "jó"sütés-főzést kívánok!!

hugacsaka
hugacsaka Wed, 2012-07-18 14:30

Akkor adok hozzá annyit és beszámolok majd a végeredményről. :-)
Köszönöm a segítséget!
Eszter

szunsza
szunsza Fri, 2012-06-22 09:20

Az 5 egyformára elosztott részt milyen vastagra kell kinyújtani?
Nyújtás után mennyi cikkre vágod?
Szeretném elkészíteni!
Válaszod előre is köszönöm!
További szép napot!

sonce85
Sonce / sonce85 Fri, 2012-06-22 09:35

Kb 1 cm-re nyújtjuk ki,majd 6-8 részre osztjuk attól függ mekkora a köröd.
- A diós lekvárosnál úgy készítettem,hogy barack lekvárral kentem meg az egyik lapot,rá a darált diót,majd egy másik lapot tettem rá,de arra már csak baracklekvár került és feltekertem.
- A kakaósat csak simán a szélesebb végénél tekertem fel. Ezért nem egyformák a képen.

Jó sütést!
És Szép napot kívánok neked is :-)

sonce85
Sonce / sonce85 Fri, 2012-06-22 07:52

Tényleg finom,és sokáig eláll. A férjemnek készítettem mert külföldre utazott.Azt mondta még 3 nap után is puha volt,a 4.napot már nem érte meg :-)

Jó sütést!!!

1218
finomliszt 100 dkg
élesztő 10 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 5 dl
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
1 csipet
tojássárgája 1 db
sárgabaracklekvár 5 dkg
dió 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
cukor 1 ek
vaj 1 ek