Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelesztés nélküli lekváros kiflik

Kelesztés nélküli lekváros kiflik
Kelesztés nélküli lekváros kiflik
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető finomság. Még másnap is finom, puha marad a tésztája.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsünk egy kevés tejet, tegyünk bele 1 kiskanálnyi cukrot, keverjük el benne az élesztőt.
  2. Mérjük ki egy nagy tálba a lisztet, tegyük hozzá a sütőport, ha felfutott az élesztő, öntsük a liszthez, adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, a cukrot és a 3 dl olajat. Gyúrjuk össze. A tésztának simának kell lennie (hólyagosnak). Nem kell keleszteni!
  3. Az így kapott tésztát osszuk 5 egyforma részre, majd nyújtsuk kerekre, és osszuk 6-8 részre. Kenjük meg lekvárral, és a széles felétől elindulva tekerjük fel a kiflit (lekvár helyett lehet bele tenni ízlés szerint túrót, diót, mákot).
  4. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a tetejüket tojássárgájával. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt süssük meg.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 4 563
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Vetti9104

Mióta szakács: 2014.03.16.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kifli, ízes kiflik, lekváros kifli kelesztés nélkül

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cele.ivett21
Vetti9104 / cele.ivett21 Tue, 2014-04-22 11:21

Szia ancsa1969! Már többen felvetették ezt a témát, de én még mindig azt mondom, hogy ez így jó, ahogy van. :) Többször elkészítettem már és nagy sikere volt. Finom puha tésztája van és másnap sőt harmadnap is isteni finom. :)

ancsa1969
Ancsa1969 / ancsa1969 Thu, 2014-04-10 14:58

szia! szerintem a 10 dkg élesztő rengeteg ehhez a mennyiségű liszthez. inkább keleszteném és kevesebbet tennék bele.

1823
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 10 dkg
sütőpor 1 csomag
cukor 3 ek
tej 5 dl
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
1 csipet
sütésálló lekvár 250 g