Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelesztett almafánk

Kelesztett almafánk
Kelesztett almafánk
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap ez volt nálunk az ebéd egy finom, tartalmas leves mellé. Bármilyen ízű lekvárral megkenve vagy belemártogatva, úgy még finomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd felfuttatjuk.
  2. Mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, sót, az egész tojásokat és a margarint. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
  3. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Miután megkelt, beledolgozzuk a reszelt almát.
  5. Lisztezett deszkán kisodorjuk 1/2 cm vastagságúra a tésztát, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 988
elküldve: 0
receptkönyvben: 54
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelt fánk, almás fánk, reszelt almás kelt fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

722
finomliszt 50 dkg
alma 50 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
porcukor 1 ek
tej 5 dl
margarin 5 dkg
tojás 2 db
1 kávéskanál