Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelesztő nélküli rózsafánk

Kelesztő nélküli rózsafánk
Kelesztő nélküli rózsafánk
24 perc / előkészület: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor megunjuk a rózsákat készíteni, 1.5 cm széles és 15 cm hosszú csíkokat vágunk, egyik felén 5-6 helyen bevagdossuk kör, vagy félkör alakban behajlítjuk úgy, hogy a vágások kívül legyenek. Így is mutatós kis figurákat kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

A sütéshez

A szóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  2. A tejfölbe beletesszük a tojások sárgáját, a porcukrot, a sót, citromhéjat, ezeket jól elkeverjük, a vajas liszthez adjuk, rátöltjük a rumot, és puha tésztát gyúrunk.
  3. Pár perc gyúrás után elválik a kezünktől, fóliával letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
  4. A pihentetés után 2-3 mm vastagra nyújtjuk, három különböző méretű szaggatóval kivágjuk, több helyen bevágjuk kb. 1 cm mélyen, hogy a szirmokat kialakítsuk.
  5. Majd hármat egymásra helyezünk, középen megnyomjuk, hogy összeragadjanak, majd közepesen forró olajban kisütjük (max. 2 perc oldalanként). A felső felükkel lefelé tesszük az olajba. Amikor szép sárgára sült megfordítjuk, majd papírkendőre szedjük, hogy az olajat felszívja.
  6. A virág közepét gyümölcskocsonyával díszítjük. Vaníliás porcukorral megszórjuk. Frissen tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 8 832
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
223 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rózsafánk, kelesztés nélküli fánk, haraszt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2014-03-16 08:21

Szia Piroska! Persze, hogy jol vagyok, csak ujabban inkabb a ti receptjeiteket gyujtogetem es keszitgetem. Rengeteg van meg amit ki szeretnek probalni, talan mar az en eletem nem is eleg arra, olyan sok van. Valahogy nincs kedvem az uj, maceras feltolteshez. Ujbol bele kene jonnom. Nem baj, majd egyszer megint elkezdem, aztan nincs megallas:)

Puszi, Veronika

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2014-03-16 09:14

Szia Veronika! Nem olyan bonyolult az új módszer, ha egyszer- kétszer végig csinálod, talán még egyszerűbb is mint a régi. Ne add fel, várom a finom receptjeidet.
Puszi, Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2014-03-07 03:01

Szia kedves Piroska! De szepek ezek a fankok! Elmentettem es el is keszitem jovo heten.
Puszi, Veronika

870
finomliszt 25 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 10 dkg
porcukor 2 dkg
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 tk
rum 2 ek
1 csipet
lekvár/ dzsem 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag