Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelet ízei fúziós ragu

Kelet ízei fúziós ragu
Kelet ízei fúziós ragu
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kelet ízei ragu. Ez egy igazi fúziós étel. Az indiai és az indonéz konyha ihlette, de természetesen vegyült bele egy kevés a magyar konyhából is. Így született meg az ízek kavalkádja.

hozzávalók / 2 adag

A raguhoz

A körethez

ajánlat

Az étel elkészítése egyszerű, nehézsége az ízharmónia eltalálásában leledzik. Ehhez az ízekben gazdag ételhez bátran ajánlhatunk egy testes, markáns vörösbort.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát kevés zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk pirulni a sárga-, a fehérrépát, a kockázott marhahúst és a fokhagymát.
  2. Ha egybepirultak és kérget kapott a hús, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kávét, a borsót, a paprikakrémet, minden fűszert és az előzőleg karamellizált cukrot.
  3. Kuktában 45 perc alatt puhára főzzük a ragut.
  4. A körethez összegyúrjuk az összetevőket, majd lobogó, sós vízben kifőzzük, akár egy zsemlegombócot.
  5. Tálalásnál kevés zsenge póré- vagy újhagymával meghintjük az ételünk tetejét.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 046
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns marhalábszár, zöldséges marharagu, keleti ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

985
marhalábszár 30 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
római kömény 1 kávéskanál
kurkuma 1 csipet
fokhagyma 3 gerezd
vörösbor 1.5 dl
fahéj 1 csipet
szegfűszeg 1 csipet
szegfűbors 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 5 dkg
feketekávé 1 dl
sűrített paradicsom 2 dkg
gyömbér 1 kk
zöldborsó 15 dkg
csípős paprikakrém 1 teáskanál
rizs 20 dkg
zsemle 1 db
zsemlemorzsa 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fahéj 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
curry por 1 csipet
tojás 1 db