Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keleti csemege Nikóka konyhájából

Keleti csemege Nikóka konyhájából
Keleti csemege Nikóka konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem, de ritkán készítem el.

hozzávalók / 8 adag

A sütihez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 25 dkg cukrot felolvasztunk egy edényben, állandó kevergetés mellett. Ha teljesen felolvadt, ráöntjük egy nagyobb méretű tepsire, amit előzőleg megkentünk olajjal. Szétkenjük rajta, amennyire csak tudjuk. Majd ha teljesen kihűlt, összetörjük.
  2. A margarint felolvasztjuk, és beletesszük a többi cukrot és a tojássárgákat. Állandó keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a diót. (Aminek felét durvára vágtuk, a másik felét ledaráltuk.)
  3. Azután jöhet hozzá a megtört dobos cukor és a keksz.
  4. Melegen a 2 lap közé töltjük. Ha teljesen kihűlt, bevonjuk az olajjal felmelegített csokival.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 674
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

dobos cukros ostyás süti, diós ostya, édes diós-cukros ostya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

877
ostyalap 2 db
cukor 50 dkg
margarin 25 dkg
tojássárgája 7 db
dió 20 dkg
kekszmorzsa 5 dkg
tortabevonó 15 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl