Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keleties őszibarackos csirkemell

Keleties őszibarackos csirkemell
Keleties őszibarackos csirkemell
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól származik a recept. Vagyis recept nincs is, ezért most leírtam. Aki szereti a kínai-keleti-thai ízeket, tuti bejön!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A csirke közé lehet szórni földimogyorót! Még pikánsabbá teszi! Nekem most nem volt itthon, ezért én 1 ek mogyoróvajat tettem bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
  2. Az őszibarackot meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát is nagyobb cikkekre vágjuk.
  3. Wokba olajat öntünk, beledobáljuk a csirkekockákat, pirosra pirítjuk. Közben hozzáadjuk a hagymát, a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk.
  4. 2 dl levessel felöntjük a husit, hozzáöntjük a szójaszószt (barnát) és a mézet. Beletesszük a cikkekre vágott barackot (ha frisset használunk, a konzervesnél később is ráérünk) Lefedjük, és párolni hagyjuk egy kicsit. 
  5. Mikor már puha a hús, de a szósz túl híg, egy evőkanál lisztet elkeverünk egy kevés vízzel, és behabarjuk vele a mártást. 
  6. Egyet forralunk rajta, és kész is.
  7. Köretnek jázminrizs a legjobb, de bármilyen másik is megfelel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 942
elküldve: 1
receptkönyvben: 144
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-szójaszószos csirkemell őszibarackkal, barackos csirkeragu keletiesen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kittens
Kultné Szabó Noémi / Kittens Thu, 2011-08-11 16:08

Sziasztok!
Bocsánat kimaradt belőle, hogy mikor kell a barackot beletenni! Ki is javítom!
A 4. lépéssel tesszük bele a barackot, mivel nyers, friss barackról van szó, kicsit kell főzni. Konzerv baracknál bőven elég az utolsó percekben beledobálni.!

Leeanne
Leeanne / Leeanne Wed, 2011-08-10 22:28

Nekem a kép alapján úgy tűnik hogy a 6. lépés előtt vagy után, de majd jön a szakács, ő megmondja...

783
csirkemell filé 80 dkg
őszibarack 6 db
vöröshagyma 1 közepes fej
szójaszósz 50 ml
méz 3 ek
alaplé 2 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
rizs 400 g