Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keleties tésztaleves

Keleties tésztaleves
Keleties tésztaleves
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár héttel ezelőtt nagytakarítást tartottam a spejzban, amikor rátaláltam egy fél zacskó japán ramen tésztára. Régen, ha megkívántam a tésztás levest, megvettem a számtalan változatban kapható kocka alakú gyorslevest, vagy előre gyártott mártás segítségével elkészítettem otthon.
Néhány éve azonban átalakulóban van az étkezési kultúrám, igyekszem kerülni az előre elkészített, "mű" ételeket, így aztán álltam a spejz közepén a tésztával, és elhatároztam, hogy csak azért is elkészítem a tésztás levest.
Picit magyarosítva el is készült, és most már nem is kívánom a csomagolt verziót.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Minden típusú japán tésztafajtánál kövessük az útmutatót, pl. rizstészta esetén forró vízben áztatást követően adjuk a tésztát a zöldségekhez, így már nem kell főzni tovább a tésztát.
Lehet még bele tenni gombát (főként shiitake), csirkehúst, rákhúst.
Óvatosan ízesítsük chilivel az ételt, forrón nem érezzük tökéletesen az erősséget, utólag lehet még bele tenni annak, aki csípősebben kedveli az ételt.
Tálalható további szójaszósszal (ízlés szerint).
Alapvetően sűrű leves, de ha valaki túl sűrűnek találja, víz hozzáadásával higítsa.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a zöldségeket. A bambuszrügyet és a répát vágjuk vékony csíkokra, a vöröshagymát kockázzuk, a fokhagymát vékonyan karikázzuk, a gyömbért pedig vágjuk apróra.
  2. Kevés olajon csipet sóval pároljuk üvegesre a hagymákat, majd tegyük rá a sárgarépát, a bambuszt és a gyömbért.
  3. Öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy bőven ellepje.
  4. Ízesítsük az ételízesítővel, ízlés szerint chilivel és a szójaszósszal, majd addig főzzük, amíg a bambusz és a répa fogkeményre fő.
  5. Adjuk hozzá a tésztát, és főzzük össze, amíg a tészta megpuhul.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 189
elküldve: 3
receptkönyvben: 156
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

japán tésztás leves, tésztaleves bambuszrüggyel, chilivel, chilis tésztaleves zöldségekkel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Sat, 2013-01-12 18:27

Kedves Receptműves!

Ez a leves többször is lesz nálam terítéken.
Elnyerte a tetszésem.

Üdvözlettel: Lilapipacs

306
sárgarépa 3 db
bambuszrügy 5 dkg
gyömbér 3 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 2 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
1 csipet
chilipehely 0 ízlés szerint
rizstészta 25 dkg
víz 2 l