Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék

Kelkáposzta-főzelék
Kelkáposzta-főzelék
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jó kelkáposzta-főzelék lelke a fűszerezés. Önmagában is nagyon finom, de egy jó pörkölttel vagy fasírttal még ízletesebb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsiradékon pirítsuk le a finomra vágott vöröshagymát, majd futtassuk meg a fokhagymát is. Adjuk hozzá a vastagabb csíkokra vágott kelkáposztát, a kockákra vágott burgonyát, majd forgassuk át. Szórjuk meg köménymaggal, majorannával, sóval és borssal.
  2. Öntsük fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Főzzük negyed órát.
  3. A rántáshoz a zsiradékon pirítsuk le a lisztet, húzzuk félre, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, majd hideg vízzel öntsük fel, és keverjük el simára. Rántsuk be a főzeléket, és hagyjuk még 10 percig főni.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 65
össznézettség: 5 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

216
sertészsír 2.5 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
kelkáposzta 500 g
burgonya 350 g
őrölt fűszerkömény 1.5 teáskanál
majoranna 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 3 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál