Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta főzelék 5. -kolbászos

Kelkáposzta főzelék  5. -kolbászos
Kelkáposzta főzelék  5. -kolbászos
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ettem ilyen, olyan, sőt amolyan kelkáposzta főzeléket. Nekünk így ízlik a legjobban. Krumpli szétfőzve, és sok-sok köménymag.

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Köménymag-imádók előnyben! :) Persze lehet kevesebbel is készíteni! Ez ne legyen akadálya a kipróbálásnak. :)
Mellé bármi, amit szeretünk: pörkölt, fasírt, tükörtojás és így tovább. Kolbász nélkül és a megfelelő körettel lehet vegetariánus étel is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a kolbászt karikára, majd félbevágjuk, a káposztát apró csíkokra metéljük, a krumplikat negyedbe, majd szeletekre szabdaljuk.
  2. A kolbászt nagyon kis lángon, óvatosan lepirítjuk. Ezután tesszük hozzá a káposztát és krumplit, a fűszereket, majd kb. félig felengedjük vízzel.
  3. Amikor kb. 3/4-ig megpuhult, a rántással sűrítjük. (Mivel én együtt főzöm a zöldségeket, a krumpli kicsit szétesik, így kevesebb rántás kell.)
  4. Pár percig - időnként megkeverve - kiforraljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 37 871
elküldve: 4
receptkönyvben: 137
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabolcsi Ildikó

Mióta szakács: 2010.05.25.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos kelkáposzta főzelék, piros kelkáposzta főzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pborka
pborka / pborka Tue, 2014-08-19 20:09

Elkészítettem a recept szerint, nagyon finom lett! Éppen el van találva így, nem hiányzott belőle semmi (a fokhagyma sem).

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-15 10:24

 Szia Ildiko!Ok,el van intezve,ki fogom en is probalni ugy,ahogy te szoktad elkesziteni.All az alku!Kellemes vasarnapot.Udv!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-13 19:24

 Fokhagymat nem teszel bele egyaltalan?Hat,en nem is tudom anelkul elkepzelni a kelkaposztat!

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Mon, 2010-11-01 10:45

Szia Husika!

Csak most láttam, hogy írtál!
Tudod, én is nagyon, de igazán nagyon szeretem a fokhagymát, de vannak olyan ételek, amibe nem teszek a karaktere miatt, DE legyen! Legközelebb kipróbálom!
Ildi

467
kelkáposzta 1 kg
kolbász 20 dkg
burgonya 8 közepes db
víz 3 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 2 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál