Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék agglegény módra

Kelkáposzta-főzelék agglegény módra
Kelkáposzta-főzelék agglegény módra
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feleségem nem szereti a köményt, ha igazi kelkáposztafőzeléket szeretnék enni, akkor magamnak készítem. De egyszerűen! Ne kelljen külön rántást készíteni, ne legyen teli a konyha koszos edénnyel! Ezért cseréptálban készítem, mindent bele, ha elkészült, rögtön tálalható. 

hozzávalók / 4 adag

Főzés

ajánlat

Köretként is jó, de magában is fogyasztható. A paprika és a kölesliszt szépen besűríti a szaftját. Ínyencek kiegészíthetik a fűszerezést római köménnyel. Ha muszáj bort inni hozzá, akkor egyszerű, alföldi Kékfrankost javaslok hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztáról leszedjük a külső leveleket, cikkekre vágjuk, levágjuk a torzsarészt. Nem szükséges felaprítani! A krumplit hámozzuk, daraboljuk. A fokhagymát daraboljuk. A fagyasztott alaplevet felolvasztjuk.
  2. A hideg vízbe áztatott cserépedénybe rakjuk a kelkáposzta-cikkeket, körbeszórjuk a krumplival és a fokhagymával. Az alapléhez keverjük a köleslisztet, a fűszereket és a fűszerpaprikát, összekeverjük, és ráöntjük a zöldségre. Így egyenletesen eloszlik.
  3. A hideg sütőbe tesszük, és 170 C fokon puhára főzzük. Az utolsó 10 percben levesszük a tetőt róla, így állítjuk be a szaft sűrűségét
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 134
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelkáposzta római tálban, pataki tálas főzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

73
kelkáposzta 300 g
burgonya 250 g
fokhagyma 2 gerezd
kölesliszt 20 g
marha alaplé 5 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
fekete bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
1 teáskanál