Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék Csukamama módra

Kelkáposzta-főzelék Csukamama módra
Kelkáposzta-főzelék Csukamama módra
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy ez nem egy különleges recept, de mivel sokan felfújódnak a káposztától, gondoltam megosztom veletek, hogy én mit teszek felfújódás ellen, ha káposztát főzök. Az első vizet leöntöm róla mikor forr, és újra öntök rá vizet, hogy ellepje a káposztát, és utána fűszerezem be. Ezt teszem akkor is, ha paradicsomos káposztát készítek. Ha van füstölt húsból visszamaradt levem, azzal öntöm fel víz helyett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát megmossuk, összevágjuk, vizet öntünk rá és felforraljuk.
  2. Addig meghámozzuk a krumplit, kockára vágjuk.
  3. Ha forr a víz leöntjük a káposztáról, és újra öntünk rá annyit, hogy ellepje. Befűszerezzük, beletesszük a krumplit és puhára főzzük.
  4. Az olajon világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát, pirospaprikát és felöntjük hideg vízzel. Ha megpuhult a káposzta meg a krumpli, hozzáöntjük a rántást és felforraljuk.
  5. Fasírttal, sült hússal kínáljuk, de szoktam belefőzni karikára vágott virslit is.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 30
össznézettség: 41 328
elküldve: 5
receptkönyvben: 110
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Csukamama

Mióta szakács: 2013.09.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelkáposzta-főzelék, káposztafőzelék, kelkáposzta főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

120
kelkáposzta 0.5 kg
burgonya 20 dkg
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
köménymag 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2 dl