Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék Gabimami konyhájából

Kelkáposzta-főzelék Gabimami konyhájából
Kelkáposzta-főzelék Gabimami konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első készítésnél kissé furcsállták, hogy főzelékként készült és kukoricaliszt is van benne. Olyan sűrű, mikor kész van, hogy a fakanál megáll benne!:) De ízlett és amikor kérik, szívesen elkészítem.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bárkinek tudom ajánlani, ahol szeretik a káposztaféléket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát vékonyra szeleteljük, és megmossuk, majd leszűrjük róla a vizet. A fazékba tesszük, és ráöntjük a vizet, ehhez adjuk a borsot, köményt, babérlevelet, és a kockára vágott krumplit.
  2. A megtisztított, apróra vágott hagymákat 1 ek olajon üvegesre pároljuk, a füstölt bőrkét is hozzáadjuk csak az íz végett, és ezt is a káposztához adjuk.
  3. Majd közepes gázlángon készre főzzük, és így tesszük hozzá a bőrétől megtisztított, félbevágott virsliket.
  4. Míg fő a kelkáposztánk, közben elkészítjük a sűrű rántást a megadott alapanyagokkal, és ráöntjük a készre főtt káposztára folytonos keverés mellett, sűrűre forraljuk össze.
  5. Melegen főételként tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 987
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposzta főzelék, virslis kelkáposzta, sűrű kelkáposzta-főzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

464
kelkáposzta 1 kg
burgonya 6 db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 1 dl
kukoricaliszt 5 dkg
finomliszt 5 dkg
babérlevél 2 db
fekete bors 6 szem
őrölt fűszerkömény 0.5 csipet
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
füstölt szalonna 3 dkg
virsli 140 g