Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-főzelék Pindroch Csabától

Kelkáposzta-főzelék Pindroch Csabától
Kelkáposzta-főzelék Pindroch Csabától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni kelkáposztafőzelék, úgy ahogy Pindroch Csaba színművész szereti, aki plusz feltétként a tükörtojásra esküszik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát vékony csíkokra, a burgonyát kisebb kockákra felvágjuk.
  2. Egy edénybe beletesszük a káposztát és a burgonyát, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje. Megsózzuk, beletesszük az őrölt köményt is, és feltesszük főni.
  3. Míg felforr, világos rántást készítünk az olajból és a lisztből, levesszük a tűzről, belenyomjuk a fokhagymát, beleszórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük benne. Már nem tesszük vissza a tűzre.
  4. Ha megfőtt a burgonya is (ha apróra vágtuk, 3 perc alatt megfő!), felhígítjuk a rántást a káposzta levével, csomómentesre elkeverjük, és visszaöntjük az edénybe. Újból felforraljuk, esetleg utána ízesítjük még egy kis borssal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 5 494
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék kelkáposztából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

154
kelkáposzta 500 g
burgonya 200 g
fokhagyma 4 gerezd
finomliszt 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fűszerpaprika 2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 7 dl