Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta főzelék reform

Kelkáposzta főzelék reform
Kelkáposzta főzelék reform
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, hétköznapi étel, ami a reggeli készülődés közben hamar elkészült.
Tápanyagdús, és vágytam a kelkáposzta markáns ízére.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én úgy szeretem ha a káposzta nem fő szét, a krumpli viszont már majdnem.
Ha ettől eltérő az ízlés, akkor a káposztával illik kezdeni és amikor az kicsit már összeesett akkor adni hozzá a krumplit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát kb 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk és kb 2x2 cm-es kockákra aprítjuk.
  3. Lábasba tesszük őket, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és a fokhagymát is.
  4. Felengedjük vízzel, ne lepje el teljesen, mert a káposzta levet enged.
  5. Az olajon megpirítjuk a lisztet, és amikor a káposzta összeesett és a krumpli is megpuhult, belekeverjük a rántást.
  6. Már kész is. :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 99
össznézettség: 125 414
elküldve: 9
receptkönyvben: 451
elkészítve: 49/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
fogyókúra: AB0 diéta – 0 vércsoport

egyéb elnevezések

pulutyka, reform kelkáposztafőzelék, kelkáposzta főzelék tönköly liszttel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Laliyah
Laliyah Fri, 2012-02-03 12:09

üdvözletem :o)
Valószínűleg, mire készítem nem kapok választ, de azért megpróbálkozom: nincs itthon tönkölylisztem, csak zabkorpám, vagy az vagy kicsit több krumpli bele és esetleg turmixolva sűríteni működhet?

Nekünk a doktornéni amúgy 2 éves korig nem ajánlotta a tehéntejet. Csak a savanyított tejtermékek vannak megengedve. Érdekes.

Köszönet a receptért :o)

Puzsi
Puzsi / Puzsi Sun, 2012-02-05 21:20

Kedves Laliyah!

Hát...gondolom már megoldódott a kérdés :) ! Bármelyik megoldás jó véleményem szerint! A zabkorpa gondolom kicsit kásássá teheti, a több krumpli turmixolva homogénebb állagot biztosíthat. Én például a krumplis tésztát és a paprikás krumplit készítem úgy, hogy a krumpli egy részét tudatosan nagyon apróra szelem, hogy az szétessen a főzés végre, ezáltal sűrűbb lesz a szaft.
A tejtermékes témába belemélyedhetünk, így egy kicsit kevés az infó... és ez kényes téma, de szívesen megosztom a tapasztalataimat!

És egészségetekre! :))

Laliyah
Laliyah Sun, 2012-02-05 23:16

Hát meg :o)
Zabkorpa lett végül, de mivel nem fogta meg eléggé, csak bevetettem a mixert is, igaz nem raktam bele plusz krumplit, csak a főzelék egy része lett pépesítve..
Sajnos ritka ügyetlen vagyok az ilyen "egyszerű" receptekkel.
Nem lett rossz, de olyan jó lenne, ha meg tudnám csinálni normálisan.

Tejtermékes téma tényleg ingatag talaj, nem is mennék bele. Mivel több mindenre vagyok allergiás, mint nem (mondhatni), inkább igyekszem úgy etetni a gyerekeket, hogy nekik esélyük legyen ezt elkerülni.
Igazából ennyi.

marikamaasai
marikamaasai Sun, 2012-01-29 20:47

Ez így nagyon finom.Általában ua.a hozzávalókat használom ami te.A család először idegenkedett az új ízektől,de ma már érezzük az ízeket illatokat,ami a rossz táplálkozás tönkre tett. köszönjük.marika

Puzsi
Puzsi / Puzsi Sun, 2012-02-05 21:24

Kedves Marika!!!

Köszönöm a kedves szavakat, melyekkel engem és a főztömet illetted!! Komolyan olyan jól esik, hogy legszívesebben meghívnálak ebédre :).
Örülök neki, hogy (leveledből erre következtetek), hogy nyitottatok a tudatosabb táplálkozás felé!! Nagyon sok az út amin el lehet indulni, nem mindegy, hogy már kialakult probléma miatt, vagy csak megelőzésként, egészséges táplálkozásként váltunk!! Bízom benne, hogy ez utóbbi miatt!!
Erőltetni gondolom nem érdemes, be lehet vetni a női praktikákat, de szerintem Te ezt jobban tudod nálam! :)))
További jó főzöcskézést!!
Puzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-12 10:15

Én valamikor ovodában dolgoztam a konyhán.Ott hogy jobban tetszen a gyerekeknek,mi tejjel engedtük fel a világos rántást.Hát utána mindig sikere volt a főzeléknek.

Peverin
Peverin Fri, 2011-04-01 14:58

Mostmár én is fogom így készíteni, de eddig nem ehettünk még tehéntejet... Most hogy már elmúlt egy éves bevezethettem az is az étrendjébe. Ez a mostani trend...

Peverin
Peverin Wed, 2011-03-09 12:33

Elkészítettem immáron másodjára ezt a receptet és nagyon ízlett, pedig mi állítólag nem szeretjük a kelkáposztát. :) A kisfiam (11 hónapos) kevésbé van oda érte, de azért ő is megeszi :) Annyit módosítottam rajta, hoyg habarással készítem és a végén teszek még bele egy kevéske borsikafüvet, ami nagyon érdekes ízt ad neki. A titka hogy már nem szabad vele együtt főzni, mert akkor viszont keserűvé teszi. Sült föstölt virslivel isteni volt! :) Mindenkinek csak ajánlani tudom!

254
kelkáposzta 40 dkg
burgonya 2 közepes db
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 3 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd