Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta saláta fetával

Kelkáposzta saláta fetával
Kelkáposzta saláta fetával
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami könnyű ebédet akartam enni, és hát volt még a hűtőben fél fej kelkáposzta... :).

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát megfelezzük, torzsáját kivágjuk, majd felcsíkozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nyolcadoljuk. A fokhagymát pucoljuk, felvágjuk apró darabokra.
  2. A lábosban olívaolajon picit megfuttatjuk a fokhagymát (vigyázat, meg ne égjen, mert keserű lesz!), majd rádobjuk a felszeletelt kelkáposztát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, majd lefedve, roppanásig pároljuk.
  3. Közben a nyolcadolt hagymát öszeforgatjuk pici olívaolajjal, sóval, borssal, kakukkfűvel, majd egy grillserpenyőn (normál serpenyő is tökéletesen megfelel) megsütjük - akkor jó, ha már puha, és picit karamellizálódott. Nem baj, ha szétesik :).
  4. Mikor a hagyma és a kelkáposzta is puha, összekeverjük őket, majd tányérra halmozzuk. Tetejére ízlés szerint fetát morzsolunk.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 879
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss_Darcy

Mióta szakács: 2011.04.27.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

kelkáposzta saláta fetával grillezett hagymával, kakukkfüves-fetás kelkáposzta-saláta melegen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

509
kelkáposzta 0.5 db
vöröshagyma 1 nagy fej
feta sajt 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
kakukkfű 1 csipet
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint