Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposzta-tekercs tejszínes szószban

Kelkáposzta-tekercs tejszínes szószban
Kelkáposzta-tekercs tejszínes szószban
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott kelkáposztatekercset akartam csinálni; de végül meggondoltam magam. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban vizet forralunk. Ha felforrt, megsózzuk, és a kelkáposztaleveleket egyesével kb. fél percig a forrásban lévő vízbe rakjuk, majd félretesszük hűlni.
  2. A kihűlt levelekre egy szelet sonkát teszünk, és egy vékony szelet sajtot (hagyjunk a tetejére is). Két oldalát behajtva szorosan feltekerjük. Olajozott jénaiba tesszük a tekercseket.
  3. A tejszínt sóval, borssal és a tojással kikeverjük.
  4. Ráöntjük a tekercsekre, majd megszórjuk a maradék sajttal.
  5. Betesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg a sajt rápirul. Rizzsel tálaljuk, bár én most párolt zöldséget tettem mellé.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 561
elküldve: 2
receptkönyvben: 172
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juditka26

Mióta szakács: 2014.02.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött levelek tejszínes szószban, tejszínes sajttal és sonkával töltött kelkáposzta levél, kelkáposztalevél töltve tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

337
kelkáposzta levél 8 db
0 ízlés szerint
sonka 15 dkg
sajt 20 dkg
főzőtejszín 200 ml
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db