Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztafasírt

Kelkáposztafasírt
Kelkáposztafasírt
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a fasírt eredetileg krokettnek indult. Úgy szerettem volna, hogy ne pépes legyen, hanem érezzük, hogy mit eszünk, "darabosan" jobban szeretjük az ilyesmit. De már az első darabok formázásánál kiderült, hogy ebben az összetételben a krokettek formája hagy némi kívánnivalót maga után. Viszont fasírtnak formázva jó lett, és nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főzelékhez feltétként, vagy sültekhez köretként is jó!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és apró darabokra vágjuk.
  2. A zsömléket apróra daraboljuk, és kevés tejbe beáztatjuk.
  3. A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröhagymát és üvegesre futtatjuk rajta.
  4. A feldarabolt káposztához adjuk a szalonnás hagymát, az áttört fokhagymát, a tejből kinyomkodott zsemléket, a tojást, és a fűszereket, a petrezselymet apróra vágva.
  5. Alaposan összekeverjük, és nem túl lágy masszát formázunk belőle, prézli hozzáadásával.
  6. Forró olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 191
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás kelkáposztafasírt, fokhagymás kelkáposztafasírt, káposztás fasírt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Wed, 2015-04-08 09:30

Természetesen bármilyen "apró" zöldséget adhatunk hozzá, viszont a szalonna zsírját nem önteném bele...

almamag
almamag Sat, 2012-05-05 07:09

Ó,ez nagyon fincsi! Van,amikor reszelek hozzá egy sárgarépát is.
Csak ajánlani tudom mindenkinek! Kedves Pankota! Köszi,hogy feltetted a receptet!

pankota
Pankota / pankota Sat, 2012-05-05 08:47

Én köszönöm a kedves szavaidat :) Lehet, legközelebb én is belecsempészek egy sárgarépát is :)

670
kelkáposzta 1 közepes fej
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
zsemle 2 db
tej 2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 2 dl