Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztafőzelék ahogy Puzsi készíti

Kelkáposztafőzelék ahogy Puzsi készíti
Kelkáposztafőzelék ahogy Puzsi készíti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában rántással szoktam készíteni, de most nem volt kedvem hozzá. Ezen kívül a kedvenc kis serpenyőm, amiben a rántást keverem a mosogatóban volt.... :) Így született a gondolat, hogy most habarom. :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Fasírozottal, sült hússal kiadósabb, én szokás szerint magában fogyasztottam. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. A burgonyát meghámozzuk, és kb. 2x2 cm-es kockákra aprítjuk.
  3. Lábasba tesszük őket, megsózzuk, hozzáadjuk a köményt és a fokhagymát is.
  4. Felengedjük vízzel, ne lepje el teljesen, mert a káposzta levet enged.
  5. Amikor megpuhultak a zöldségek az alábbi módon habarást készítünk. Egy bögrébe kanalazzuk a szójajoghurtot, hozzáadjuk a lisztet, és 2-3 mk pirospaprikát. Csomómentesen elkeverjük, majd fellazítjuk vízzel. Hozzáöntjük a félkész főzelékhez.
  6. 2-3 percig főzzük még, sűrűn megkeverjük, nehogy leégjen. Szükség esetén higíthatjuk még az általunk szeretett sűrűségűre. Arra figyeljünk oda, hogy a teljes kiőrlésű liszt miatt ha állni hagyjuk, akkor még sűrűsödni fog.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 28 444
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposzta főzelék habarva, reform főzelék, krumplis kelkáposztás főzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkata
M.Kata / mkata Thu, 2012-05-17 12:43

Biztos nagyon finom! A fokhagyma mellett a kelkáposztán egy csipet majoránna igen sokat dob. Érdemes kipróbálni! Köszönet a receptért.

232
kelkáposzta 1 kis fej
burgonya 3 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
szójajoghurt 2 ek
0 ízlés szerint
teljes kiőrlésű liszt 3 evőkanál
víz 3 dl