Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztagombóc

Kelkáposztagombóc
Kelkáposztagombóc
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gombócot csak kelkáposztával kellene készíteni, de a párom azt mondta, hogy úgy nagyon káposzta ízű. Hát igen, azért hívják káposztagombócnak. Most reszeltem hozzá egy cukkinit, mert annak nincs semmi különös íze. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húslevesbe tészta helyett.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített zsíron pirítsuk meg a káposztát, a cukkinit meg a vöröshagymát. Rakjuk félre hűlni.
  2. A kenyeret áztassuk be vízbe, facsarjuk ki, morzsoljuk szét. Késes aprítóban daráljuk meg a zöldségekkel együtt.
  3. Egy tálban alaposan keverjük el a liszttel, tojással meg a fűszerekkel.
  4. Sós, forró vízbe fagyis kanállal szaggassunk 4 cm átmérőjű gombócokat. Amikor feljön a tetejére, még főzzük kb. 5 percig. Ne zubogjon nagyon a víz alatta, nehogy szétfőjön.
  • elkészítettem: 19 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztagombóc, cukkinis kelkáposztagombóc, káposztagombóc levesbetét

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

112
kelkáposzta 15 dkg
cukkini 15 dkg
vöröshagyma 1 kis db
sertészsír 1 ek
tojás 2 db
kenyér 1 szelet
finomliszt 5 dkg
1 tk
bors 1 tk
majoranna 1 tk