Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztakrémleves

Kelkáposztakrémleves
Kelkáposztakrémleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom a krémleveseket egyszerűen hobbilevesnek hívja, amit szinte mindenféle gyümölcsből vagy zöldségből lehet készíteni. Íme egy különlegesebb fajta.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egy fazékban üvegesre pároljuk, és felöntjük alaplével. Beletesszük teatojásba a fokhagymát és szemes borsot, és ezt is hozzáadjuk. A kelkáposztát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk. Mehet is bele a levesünkbe, hogy az édeskés ízét átjárja az alaplé, és jól megpuhuljon. Sózzuk, és színezzük a curry porral, ezután hozzáadhatjuk a fetát (keveset meghagyunk pluszba, morzsolás gyanánt a tálaláshoz), majd a joghurt és tejszín egyvelegét. Simára turmixoljuk, és kész is.
  2. A kesudiót kevés olajon megpirítjuk, igen kellemes ráadás levesbetétként.
  3. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 688
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelkáposztaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

223
vaj 2 ek
kelkáposzta 0.5 kg
vöröshagyma 1 db
alaplé 7 dl
joghurt 1.5 ek
főzőtejszín 1.5 ek
feta sajt 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
curry por 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
kesudió 10 dkg