Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással

Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással
Kelkáposztás-szalonnás tészta buggyantott tojással
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű tésztaétel pl. maradék kelkáposzta felhasználására.

hozzávalók / 2 adag

tésztához

tojáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát és a császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra.
  2. Egy serpenyőbe tegyünk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, és kezdjük el sütni. Amikor már szép színt kapott, adjuk hozzá a kelkáposztát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk pár percig, hogy a káposzta kellően roppanós maradjon.
  3. Közben enyhén sós vízben főzzük ki a metélt tésztát, majd szűrőkanállal szedjük ki a főzővízből, kicsit csepegtessük le, majd adjuk hozzá a kelkáposztás szalonnához. Forgassuk alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
  4. Egy edényben forraljunk fel kb. 1 liter vizet, majd öntsünk bele egy teáskanál ecetet.
  5. A tojást egyesével óvatosan üssük bele egy kisebb tálkába, majd szintén nagyon óvatosan, alacsonyról (a tál szinte érjen bele a vízbe) öntsük bele a forrásban lévő vízbe. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele. Így szép, formás buggyantott tojást kapunk.)
  6. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben főzzük 3-4 percig, hogy a fehérje megfőjön, de a sárgája még folyós maradjon. Amikor a tojás megfőtt, szűrőkanál segítségével emeljük ki a vízből, és hagyjuk lecsepegni (mindegyik tojással így járjunk el, külön-külön).
  7. Tálaláskor szedjük a kelkáposztás-szalonnás tésztát tányérra, majd helyezzük rá a tojást. Ízlés szerint frissen őröljünk rá borsot, majd úgy kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 771
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

metélt tészta kelkáposztás szalonnával, tészta kelkáposztás szalonnával és buggyantott tojással, káposztás tészta szalonnával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2016-01-04 18:21

Kedves Gizi,

remek jo recept, nagyon szeretem a kaposztas tesztat -kelkaposztaval meg nem csinaltam. Külön köszönet a buggyantott tojas fözese trükkjeert!

BUEK es üdvözlet: Marti

818
napraforgó olaj 1 ek
császárszalonna 15 dkg
kelkáposzta 50 dkg
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tészta 15 dkg
tojás 4 db
víz 1 l
ecet 1 teáskanál