Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás töltött káposzta

Kelkáposztás töltött káposzta
Kelkáposztás töltött káposzta
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jucus barátnőm receptje alapján készült. Természetesen ezt is átalakítottam. Mivel nagyon kevés a zsiradék benne, akár vacsorára is ehető. Másnap hidegen  fenséges. A húslét vízzel is lehet pótolni, ilyenkor egy csipet ételízesítőt érdemes beletenni. Nekem 20 töltelék lett belőle.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Vicának és kelkáposzta szeretőknek ajánlom sok szeretettel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta leveleket torzsájáról leszedjük, kiválogatunk kb. 20 db egyforma méretű leveleket, melyeket bő, forró vízben pár percig előfőzzünk ( a maradék közepét levesbe, a nagy leveleket Vica palacsintatésztás kelkáposztájára lehet felhasználni).
  2. A rizst félkeményre főzzük.
  3. A füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük belőle a szalonna darabokat.
  4. A tejfölt kikeverjük a szalonna darabokkal.
  5. A szalonna zsíron megdinszteljük az apróra vágott vörös hagymát.
  6. Egy méretes tálban bekeverjük a darált húst dinsztelt hagymával,  sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt köménnyel,  főtt rizzsel,  nyers tojással.
  7. Megtöltjük a káposzta leveleket és 25X39 tepsibe sorakoztatjuk őket.
  8. Tetejére paradicsomot és paprikát lehet karikázni.
  9. Felötnjük húslével, hogy félig ellepje,  és lefóliázva 1 órát főzzük a sütőben.
  10. Levesszük a fóliát róla és rákenjük az összes tejfölt, majd visszatesszük a sütőbe és még 30-35 percig sütjük.
  11. Tejföllel tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25X39 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 492
elküldve: 6
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

töltött kelkáposzta, kelkáposzta töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2010-11-17 19:55

Hű, kedves Erika, ez nekem nagyon tetszik! Rövid időn belül kipróbálom. Gratulálok a recepthez!
Szép estét! Éva

485
darált sertéshús 1 kg
kelkáposzta 2 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
tojás 2 db
rizs 1 bögre
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
paprika 1 db
marha alaplé 3 dl
tejföl 50 dkg