Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztás-virslis töltött lángos

Kelkáposztás-virslis töltött lángos
Kelkáposztás-virslis töltött lángos
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fél kelkáposzta megmaradt, és mivel főzelékhez vagy rakottnak kevés lett volna, így született a "frankfurti" lángos. :)

hozzávalók / 4 adag

A lángoshoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt jól összedolgozzuk. Miután megdagasztottuk a tésztát, meleg helyen megkelesztjük. Ez kb. 40-50 perc.
  2. A kelkáposztát apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőben a fűszerekkel megpároljuk. A virsliket felkarikázzuk, és megpiríjuk őket kevés olajon, majd a két hozzávalót összekeverjük.
  3. Ha a tészta megkelt, kis darabokat veszünk belőle, kilapítjuk őket, beletöltjük a tölteléket, és félbehajtjuk.
  4. Hogy ne nyíljon szét sütés közben, a külső felénél az egyik végénél pici darabot behajtunk, és lenyomjuk, és így haladunk a végéig úgy, hogy minden hajtás ráérjen az előzőre. Ha esetleg ez valakinek nem szimpatikus, akkor kis batyukat is formázhat a tésztából, és a batyuk "száját" fogpiszkálóval össze lehet tűzni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 682
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kömény

Mióta szakács: 2012.04.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kelkáposztás-virslis töltött lángos fokhagymás tejföllel, töltött lángos, lángos kelkáposztás-virslis töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1123
finomliszt 50 dkg
élesztő 1.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 0.5 dl
1 tk
víz 2 dl
napraforgó olaj 2.5 dl
kelkáposzta 0.5 kis fej
virsli 140 g
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
zöldfűszer 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 1.5 dl
0 ízlés szerint