Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelkáposztatekercs

Kelkáposztatekercs
Kelkáposztatekercs
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon különleges és ízletes étel a családi recept-gyűjteményből. Kiváló körettel, de hidegen vendégvárónak is nagyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fej kelkáposztáról lefejtünk 10 db levelet. Ezután a leveleket 3 percre lobogó, sós vízbe dobjuk. A leveleket a vízből kivéve, lecsepegtetjük és kihűtjük. Amikor már kezünket nem égeti, éles késsel kivágjuk belőle a nagy ereket.
  2. A csirkemellet megsózzuk, és fedő alatt, vagy sütőben letakarva, kevés vízzel és olívaolajjal puhára pároljuk. A megpuhult csirkemellet ledaráljuk. (Én erre a célra, egy univerzális konyhai aprítót használok.) A kiflit tejbe beáztatjuk, és kicsavarjuk. A tojást kettéválasztjuk. Ezután a darált húst összekeverjük a tejbe áztatott kiflivel, a tojássárgájával, fűszerekkel és egy kevéske olívaolajjal.
  3. Levágunk egy nagy darab folpack fóliát, és erre tesszük a kihűlt káposztaleveleket egymásra téve úgy, hogy kialakítunk egy kb. 30x20 cm-es téglalapot. A húsos masszát most fellazítjuk a keményre felvert tojásfehérjével, és a kelkáposztalevelekre egyenletesen kenjük vagy nyomkodjuk.
  4. A fólia segítségével feltekerjük, és szorosan becsomagoljuk. Ezt a csomagolási műveletet a biztonság kedvéért még megismételjük ellentétes irányban legalább kétszer.
  5. A tűzhelyen már ott kell forrnia a víznek egy nagy lábosban. A tekercset óvatosan beletesszük, és 40 percig főzzük úgy, hogy félidőben fakanállal megfordítjuk. Az idő leteltével kivesszük, és hűlni hagyjuk egy kis ideig. Ezután levágjuk róla a fóliát, és tálra helyezzük a kész tekercset. Bármilyen körettel, tartárral kitűnő.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 244
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tavaszi tekercs, húsos kelkáposztarolád

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

261
kelkáposzta levél 10 db
csirkemell filé 50 dkg
kifli 1 db
tej 1 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 3 csipet
tárkony 1 csipet
olívaolaj 1 ek