Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kel(l)káposztástészta

Kel(l)káposztástészta
Kel(l)káposztástészta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fokhagyma és a köménymag igazán zamatossá teszi ezt a nem szokványos tésztaételt. A kelkáposzta kissé édes íze jól társul a tészta diós zamatával.


hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Más ízeket kapunk, ha a köménymag helyett csipetnyi chilivel fűszerezzük. De ebben a változatban is nagyon finom!


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk és a leveleket kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk.
  2. Kevés olívaolajat teszünk fel hevülni egy lábasban, és átfuttatjuk rajta a fokhagymát. Belekeverjük a kelkáposztát, sózzuk és a köménymaggal ízesítjük. Fedő alatt kb. 5 perc alatt félpuhára pároljuk.
  3. A tönkölytésztát bő, sós vízben 2 percig főzzük, majd a lángról levéve még 3 percig hagyjuk puhulni. Leszűrjük és összeforgatjuk a párolt kellevéllel.
  4. Azon melegében fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 20 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Kelkáposztás tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
kelkáposzta 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
0.5 teáskanál
tészta 250 g
olívaolaj 2 ek