Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelt háromszögek

Kelt háromszögek
Kelt háromszögek
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még csak egy alkalommal sütöttem meg, de nagyon kapós volt, a képeket látva sokan elkérték tőlem a receptjét, így gondoltam megosztom veletek is! :) Remélem, hogy minél többen kipróbáljátok!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az 1 dl langyos tejet a cukorral, sóval és az élesztővel.
  2. Közben összekeverjük a tészta hozzávalóit, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, összegyúrjuk, majd meleg helyen duplára kelesztjük. 
  3. Négy cipót gyúrunk a tésztából, vékonyra nyújtjuk. 
  4. Végül a korábban elkészített fokhagymás tejföllel megkenjük, majd ráhalmozzuk a párizsit, kukoricát, reszelt sajtot, hagymát, majd szorosan feltekerjük. 
  5. Háromszög alakú formákra vágjuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk lazán egymás mellé. 
  6. A tetejét megkenjük tejfölös tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 656
elküldve: 8
receptkönyvben: 246
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Manacos

Mióta szakács: 2012.03.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töltött batyu, párizsis töltött táska, kukoricás töltött buci

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Öszvér19
Öszvér19 Tue, 2015-04-28 22:55

Millió hála a receptért, már vagy fél tucatszor elkészítettem, nem egyszer vendégeknek. Én speciel mexikói zöldségkeveréket teszek bele párizsi és kukorica helyett, de úgy is nagyon jó.

Manacos
Manacos / Manacos Sat, 2012-03-17 21:12

Örülök, hogy kipróbáltad és ízlett! Eddig csak dicséret érkezett, hála istennek:)

Manacos
Manacos / Manacos Sun, 2012-03-04 12:38

A kép amit feltettem, az természetesen még sütés előtt készült, sütés után még gusztább:) és ami a legjobb benne, az az hogy eszméletlenül puha tésztát kapunk sütés után!

975
finomliszt 80 dkg
1 ek
tej 4 dl
napraforgó olaj 2 dl
élesztő 5 dkg
tej 1 dl
cukor 1 csipet
1 csipet
párizsi 50 dkg
sajt 20 dkg
csemegekukorica 25 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 150 g
tejföl 150 g
tojás 1 db
szezámmag 1 ek